Matchrapport från matchen mot Morön BK

IFK HOLMSUND - HELA SKÄRGÅRDENS LAG

Matchrapport hemmamötet mot Morön BK

Det var två lag som kom till detta möte på Storsjö Arena med varsina uddamålsförluster i bagaget.

IFK Holmsund förlorade sin premiär borta mot Kiruna med 1-0 och Morön BK åkte på en 1-2 förlust i hemmamatchen mot Othana/Aapua.

 

Första halvlek:

 

När klockan slog 14:00 på lördagseftermiddagen var det dags för avspark på Storsjö Arena, solen sken över planen och det var hemmalaget som startade klart piggast. Efter dryga 10 minuter in i matchen skapar Holmsund en riktigt farlig målchans där bollen hittar in till en fristående Andreas Blomberg men avslutet hamnar tyvärr strax ovanför ribban. Desto längre halvlek led kom Morön in i matchen och efter dryga halvtimmen spelad får man så utdelning på en hörna. Spelet fortsätter att vara jämnt under halvleken men just när domaren Jonathan Forsman funderar på att blåsa för halvtid kommer ett mindre lyckat hemåtpass från hemmalag som till slut resulterar i en straffspark för Morön BK. Den tar man distinkt vara på och resultatet skrivs till 0-2 när lagen beger sin in för halvtidsvila.

 

Andra halvlek:

 

När det var dags för den andra halvleken hade vädret vänt rejält och istället för strålande solsken så vräkte snön ner. Väderförhållandena gjorde att stora delar av planen nu i princip var täckt av snö. Hemmalaget kom ut med en planerad forcering framåt för att nå en reducering men istället kunde bortalaget från Skellefteå ta vara på en fast situation i den 47.e matchminuten och göra 0-3. Snön fortsatte att vräka ner och under en stund var det tveksamt om matchen skulle kunna gå att slutföra men då vände vädret igen och solen tittade åter fram. IFK Holmsund tryckte upp laget och försökte hitta målchanser men utan att riktigt lyckas. Istället för ett hemmamål kom så spiken i kistan från Morön som sätter 0-4 på ett lågt inspel från vänsterkanten.

Bild från den andra halvleken