Matchrapport Harads IF

Matchrapport från mötet mot Harads IF

Det var två lag som kom till detta möte i stort behov av en trepoängare. Båda lagen hade fått en tung start på säsongen och ville visa att man hade mer att ge än vad resultaten visat på sistone.

 

Det var hemmalaget Harads IF som började matchen bäst och under de 15 första minuterna på Kamrums IP skapade man några målchanser men utan att det resulterade i något mål. Både lagen hade i tidigare matcher haft förtvivlat svårt att hitta nätmaskorna och det syntes i den här matchen, för målchanser saknades inte men bollen ville inte in. IFK Holmsund jobbade sig mer och mer in i matchen och resten av den första halvleken ägde man bollinnehavet och var det laget som hotade mest. Trots det kunde man inte ta vara på sina chanser utan halvtidsresultatet skrevs till 0-0.

 

Den andra halvan av matchen tog vid där första halvlek slutade, med ett spelövertag till bortalaget Holmsund. Man kom runt fint på kanterna och trots den vårtrötta gräsmattan spelade man bollen efter marken. Det fina spelet resulterade i att man kom till en hel del målchanser men när läget väl gavs fanns inte skärpan där. Harads såg mer och mer tröttkörda ut men tog vara på kontringar och fasta situationer där man skapa farligheter men målen fortsatte att utebli. När klockan hade tickat upp på 91en spelade minuter var ställningen fortsatt 0-0 och allting tydde på att lagen skulle få dela på poängen. Bortalaget hade dock kvar en sista forcering och genom Jonas Nilsson drev man upp på kanten, ett inlägg kom och där kunde Benjamin Falk snyggt nicka fram en fristående Alexander Cairo som behärskat kunde sätta det livsviktiga 0-1-målet till Holmsund.

 

I och med vinsten klättrar nu laget förbi både Harads IF och GUIF i tabellen och parkerar på en 8.e plats. I nästa match ställs IFK Holmsund mot Othana/Aapua på hemmaplan och har vi tur kanske den spelas på Kamratvallen. Håll utkik här på hemsidan och hoppas att vi ses där.

Målet från matchen: