Tradition, ambition & framtidshopp

IFK Holmsund. Tradition, ambition och framtidshopp.

IFK Holmsund, bildat 1923 är en fotbollsklubb med traditioner,ambitioner och framtidshopp. Klubben tillhör den exklusiva skara av norrländska klubbar som spelat i Sveriges högsta fotbollsliga Allsvenskan. Det skedde 1967, och i den första seriematchen mot GAIS borta gjorde Kenneth Sjöblom efter 24 sekunder tidernas snabbaste premiärmål i Allsvenskan.

 

IFK Holmsund spelar sina hemmamatcher på naturgräs på klassiska Kamratvallen. Klubben har under många år spelat i Sveriges högsta fotbollsserier. Spelare som det engelska fotbollsproffset och Hollywoodskådespelaren Vinnie Jones, Gösta Nordahl från den klassiska fotbollssläkten och nuvarande tränaren Stuart Gibson är fotbollsspelare som har representerat klubben. Assisterande tränaren Tom Bergström har representerat klubben i tio säsonger som målvakt.

 

I dag spelar klubben i division tre med siktet inställt på högre divisioner. Utvecklingsbara unga spelare, inte bara från skärgården hälsas välkommen till klubben. IFK Holmsund har ett väl utvecklat samarbete med bland annat den amerikanska klubben IFK Maryland och League Football Education med säte i England. Klubben deltar också i Skärgårdscamp, ett socialt projekt för skärgårdens ungdomar.

 

Att stödja IFK Holmsund innebär att stödja en förening som har en stolt historia, men också en förening som utvecklar unga talanger och fotbollen i dag, och som siktar framåt mot nya segrar och mål.


/Lorentz